Arestovych Čo si mysleli strategicky o invázii na Ukrajinu už v roku 2019

Čo si mysleli strategicky o invázii na Ukrajinu už v roku 2019:
krátky šot: https://9gag.com/gag/adg1zGQ?ref=fbm.mw

Rozhovor v ukrajinskom „pod lampou“ v 2019 o tom ako sa bude vyvíjať konflikt. Dosť sa trafil, predpovedal takýto vývoj, žial predpovedá ešte dva podobné konflikty v ďalších rokoch.
https://www.youtube.com/watch?v=DpHq9xCTyQU

Rozpráva https://en.wikipedia.org/wiki/Oleksiy_Arestovych ( Since February 24, 2022, Arestovych has been holding daily briefings on the current situation regarding the Russian invasion of Ukraine, as an Adviser to the Head of the Office of the President of Ukraine )

Vyúčtovanie návštevy pápeža pri výročí jeho príchodu na Slovensko

Sekularisti združení v o. z. ETHOS boli najviac zvedaví, akým podnetom táto návšteva bola na míňanie peňazí daňových poplatníkov a ich prípadného prevodu do vreciek verných služobníkov cirkvi.

Ako je známe, plánovaný rozpočet návštevy trvajúcej necelé štyri dni (12.9.-15.9. 2021) bol pôvodne 5,4 mil. € a nakoniec sa vyšplhal do výšky 7,6 mil. € – napriek tomu, že záujem a počet účastníkov troch verejných akcií s pápežom bol oveľa menší, ako sa pôvodne predpokladalo.

Celkom pikošky:

Pozoruhodnejšie je šafárenie Prešovského VÚC, ktoré v rámci dotácie 10 000 € na „Propagáciu pastoračnej návštevy“ vyfaktúrovalo mimo iné 30 000 kusov šálov v hodnote 50 400 €.
..
VÚC v Košiciach sa plesol po našom vačku za prenájom mobilných tribún v cene 83 000 €, či dopravu pútnikov za 119 000 €.
..
Na účely „Návštevy Svätého Otca“ si Košická arcidiecéza prenajala priestory za 182 537 €, vrátane 6 000 € ktoré zaplatila za prenájom miestnosti patriacej Rádu saleziánov, akoby saleziáni neboli s návštevou pápeža nadšení a do svojich priestorov ho pustili len za peniaze.
..
Trávnatú plochu ihrísk pre 15000 osôb si prenajali na 8 dní za 48 000 €.
..
38 400 € kvetinová výzdoba, 106 353,60 € stany v areáli podujatia,
..
„A ktovie, koľko zaujímavých faktov by sa podarilo zhromaždiť, keby sa Ministerstvo financií správalo podľa zákona a aspoň čiastočne by poskytlo údaje a nezamietlo žiadosť o. z. ETHOS ako celok. Nuž, iste pápeža si treba uctiť, prišiel na pozvanie prezidentky. Avšak sotva možno pokladať za správne, ak sa na akcie katolíckej cirkvi skladajú všetci daňoví poplatníci a cirkev na tom ešte zarába. Najmä ak zvážime, že pápež o svojej návšteve vyslovene povedal, že ide o pastoračnú návštevu“, dodáva predseda sekularistov.

Zdroj: Vyúčtovanie návštevy pápeža pri výročí jeho príchodu na Slovensko

obrázok.png

Šéfredaktor Štandardu sa vyhráža novinárom a kritikom žalobou a americkými právnikmi

https://www.omediach.com/blog/23429-sefredaktor-standardu-sa-vyhraza-novinarom-a-kritikom-zalobou-a-americkymi-pravnikmi

Šéfredaktor Štandardu Jaroslav Daniška označil niektorých známych novinárov a analytikov, ktorí komentovali na facebooku ohlásené investície v Štandarde, za „konšpirátorov“ či „progresívne srdiečko“ s tým, že „najväčšia advokátska kancelária na svete“ bude „konať a žiadať náhradu škody“.

V pondelok online projekt Jaroslava Danišku a Petra Núñeza prostredníctvom tlačovej správy oznámil, že mení dizajn, sťahuje sa do nových priestorov, nastupuje k ním Štefan Chrappa a okrem iného aj to, že švajčiarska investičná spoločnosť Saidler, ktorá vstúpila do vydavateľstva v minulom roku, znovu investovala do denníka a to „jednomiestnu miliónovú sumu v eurách“ a že ďalšiu „vysokú dvojmiestnu miliónovú investíciu v eurách dáva Saidler & Co. do výhľadu pre prípadné akvizície a expanziu VYDAVATEĽSTVA ŠTANDARD, a. s. na ďalšie trhy.“

Jednomiestna a dvojmiestna miliónová suma

Viacerí ľudia z médií upozornili, že suma je na slovenské pomery naozaj vysoká: „Kto si nevie predstaviť, aká bizarná je sedemmiestna (!) investícia s prísľubom ďalšej osemmiestnej (!!!) do konzervatívneho webíku, tak celý rozbeh Denníka N prvé tri roky až do momentu sebestačnosti stál 600 tisíc eur. Za mňa ak teraz aspoň prestanú písať, že chudáci konzervatívci tu živoria na pokraji spoločnosti popri liberálnom mainstreame, tak najlepšia správa roka!,“ napísal zakladateľ Denníka N Tomáš Bella.

„Denník Štandard aktuálne dostáva miliónové investície z relatívne neznámej švajčiarskej investičnej spoločnosti Saidler & Co. (vedie ju Martin Saidler, syn slovenskej emigrantky. Na Twitteri firma propaguje akurát tak seba a kryptomeny. Žiadne seriózne noviny o spoločnosti nepíšu.). Milióny sú pritom v slovenskom mediálnom biznise obrovské peniaze: Nko začalo s jedným, TREND bol predaný myslím za tri. Niekto by sa mal podľa mňa dobre pozrieť na to, či to náhodou nie sú ruské, alebo iné divné peniaze,“ upozornil bývalý redaktor Trendu a dnes analytik VUB Michal Lehuta.

„Najmenej milión pre portál s mizernou kvalitou obsahu by bol pochopiteľný pri veľmi čítanom bulvári. Ale také čísla Štandard nemá. Ani brand nemá. Toto smrdí Ruskom. Ešte možno Vatikánom, ale ten má kamošov vo vláde, nepotrebuje obskúrny plátok. Podľa mňa si investor vyberal a zistil, že Rostas je za zenitom, tak skúsil niečo podobné, len novšie,“ napísal bývalý zástupca šéfredaktora Trendu Ján Záborský.

„Partnerstvo kresťanov, neonacistov, rostasovcov, inessákov a Pištu Vandala registrované pod značkou Denník Štandard získalo skrz bieleho koňa s menom Saidler & Co. milión eur. Deo gratias,“ napísal analytik Libor Melioris z prezidentskej kancelárie. Redaktor Aktualít Peter Hanák komentoval investíciu takto: „Konšpirátori dostali miliónovú injekciu – tak si dajte pozor, aby neoklamali aj vás. Teraz na to budú mať zdroje. Odkiaľ – a teda kto nás chce systematicky klamať a je ochotný do toho investovať milióny –, to je tá správna otázka.“

Online projekt Štandard začal vychádzať v októbri 2020. Aktuálne ho vydáva Vydavateľstvo Štandard, a. s., jeho väčšinovým majiteľom je filmový a televízny producent a režisér Peter Núñez, ktorý Daniškovi pomohol pri ceste na televízne obrazovky RTVS pri štarte ideovo podobnej diskusnej relácie Do kríža. Menšinové podiely vlastní Saidler & Co. a Peter Peťovský.

Na kritické statusy a komentáre reaguje dnes Daniška komentárom s názvom Konšpirátorom sa treba postaviť, v ktorom Hanáka, Meliorisa Lehutu, Záborského a ďalších označil za konšpirátorov, ďalších za „progresívne srdiečko“. Píše, že na peniazoch spoločnosti Saidler & Co. ani Núñeza nie je nič divné ani pochybné: „Sú poctivo zarobené, zdanené a investované s jasným podnikateľským zámerom. A ani cent nie je z nejakého pochybného zdroja. Zároveň oznámil, že „verejne známym osobám, ktoré poškodzujú ich povesť, sa ozvú ich právnici.“

Ďalšie jeho slová vyznievajú ako zastrašovanie kritikov: „Americká právnická firma Baker McKenzie, čo je najväčšia advokátska kancelária na svete, ktorá zastupuje aj americkú pobočku spoločnosti Saidler & Co., bude na základe ich podania konať a žiadať náhradu škody. Keďže v niektorých prípadoch ide o osoby, ktoré pracujú pre významné štátne, bankové a mediálne inštitúcie, právnici budú kontaktovať aj Kanceláriu prezidenta SR či vedenie Všeobecnej úverovej banky, respektíve vydavateľa Aktualít, s otázkou na správanie ich zamestnancov, ktorí konšpirujú a klamú o Saidler & Co. a Štandarde. Ak sa preukáže, že zamestnanci konali s vedomím svojich zamestnávateľov, budú úhradu škody žiadať aj od nich.“

….