ftp stats

logs 4mb

sub / bin – 124mb
sub / canvas – 4mb
sub / demo – 2mb
sub / ffab – 2mb
sub / fotky – 40mb
sub / holuby – 0.6mb
sub / mirex – 11mb
sub / mirror – 50mb
sub / oni – 3.5mb
sub / psycho – 127mb
sub / stanlee – 13mb
sub / tery – 51mb
sub / url – 8mb

web – 290mb
web / crew – 149mb
web / strom – 20mb
web / bin – 128mb

2012-06-17 22:39:12
web – 280mb
web / crew – 149mb
web / strom – 20mb
web / bin – 128mb

bin – 25
canvas – 7mb
demo – 3mb
djmirec – 15mb
holuby – 1mb
skola – 35mb (2xwp)
ffab – 2mb
fotky – 40mb
k – 30mb (cache od roku 2011)
mirex – 30mb
mirror – 46mb
oni – 3,5mb
psycho – 95mb
tery – 62mb
url – 8mb

dokopy 860mb

Politics,transparency,slovakia

Mesto mi zaslalo zápisnicu po 508 dňoch, pomohol až Najvyšší súd
http://palfy.blog.sme.sk/c/209806/Mesto-mi-zaslalo-zapisnicu-po-508-dnoch-pomohol-az-Najvyssi-sud.html

www.sudcovia.sk

http://www.tyzden.sk/tyzden-kauzy.html
http://sudy.tyzden.sk/ – sudcovia, harabin, sudy
http://hedviga-malinova.tyzden.sk/ – hedviga malinova

2009-12-01 09:21:17
Skladka Pezinok
http://www.viaiuris.sk/osobitne-stranky/skladka-pezinok/
http://www.nechcemeskladku.szm.com/

2010-02-04 20:24:02
http://www.vyvlastnenie.sk = rozne kauzy slovenska
http://www.ineko.sk/sluby/sluby.php = Zoznam splnenosti slubov vlady, zoznam populistickych slubov
http://ineko.sk/ – Institut pre socialne a ekonomicke reformy
ukradli.sk = SDKU pise o kauzach terajsej vlady (2006-2010)

http://spw.blog.sme.sk/ = Blog Gabriela Siposa, o veciach okolo medii a politiky
http://spw.blog.sme.sk/c/214510/Co-pre-krajinu-urobili-v-roku-2009-hlavne-slovenske-media.html = hodnotenie medii za rok 2009

2010-02-04 20:30:19
id/5165239

HZDS pred voľbami nikdy nedeklarovalo rozpad ČSFR. Na sneme HZDS v marci 1992 povedal Mečiar: „Ponúkame päť alternatív: Federatívnu, konfederatívnu, reálnu úniu, usporiadanie vzťahov na Beneluxu, alebo vznik samostatných štátov.“

Po decembrovej roztržke medzi Kňažkom a Mečiarom , kedy Kňažkovi ako vtedajšiemu ministrovi zahraničných vecí vláda neschválila pracovný výjazd do Bruselu a Ženevy. V.M.: “Načo by letel do Ženevy, veď vyletí aj tak.“ Po naliehaní V.M. na prezidenta bol Kňažko nakoniec 7. apríla odvolaný. Spolu s ním odchádza 7 poslancov, čim sa ruši takmer dokonalá 74 kreslová poslanecká väčšina.

Neúspešné rozhovory s SNS o koalícií s HZDS stroskotali na nezáujme národovcov o zákon o retroaktívnom doňatí mandátu poslancom odídeným z politických klubov. V.M.:“Mám ďalších päť alternatív na riešenie vládnej krízy.. (marec 1993)

V júli obvinil V.M. predsedu SNS Černáka: „Ľudovít Černák pýtal od ministra financií jeden milión korún, čím stratil akúkoľvek kvalifikáciu na účasť vo vláde…“

Po neschválení zákonov menšinovej vlády V.M. obovnil rokovania s SNS o koalícii. Napriek odporu M. Černáka a jeho stúpencov ho väčšina strany prehlasovala a SNS tak koalíciou získala dve kreslá podpredsedov vlády. Časť poslancov SNS však podporila opozičný návrh na odvolanie ministra zdravotníctva Soboňu, čim sa vyostril konflikt medzi krídlom Ľ. Černáka, ktoré opustilo SNS a pridalo sa k opozícii. Pomer síl opozívie a koalície sa tak vyrovnal.

Novoročný prejav prezidenta SR M. Kováča. Prezident sa na základe politickej nestability spôsbenej menšinovou vládou vyjadril pre podporu širšiej koalície. HZDS prejav rezultalívne odmietlo a V.M. vyhlásil: „Michal Kováč spochybnil vládu vlastnej krajiny..“

Marcový prezidentov prejav o stave republiky, kde prezident predostrel svoju verziu. Podľa neho pri zostavovaní novej vlády schválil všetky posty s výnimkou nominácie I. Lexu na post ministra privatizácie. Podľa neho V.M. na neho naliehal, lebo hnutie potrebovalo finanćné prostriedky na predvolebnú kampaň na predčasné voľby. Michal Kováč: „Pán premiér nie je ochotný partnersky spolupracovať a viesť korektný dialóg. Nedokáže zjednocovať rôznorodé zoskupenia občanov a znásobovať politickú energiu štátu… Vzhľadom na jeho podozrievavosť je ochotný spolupracovať iba s ľuďmi, ktorí sú mu nejako zaviazaní…“ Po tomto prejave vystúpil poslanec KDH V. Pittner s návrhom na vyhlásenie nedôvery vláde. Po trojdňovej debate v parlamente vystúpil V.M. s obsiahlym prejavom. Po ňom sa poslanec P. Weiss obrátil na V.M. s návrhom, že SDĽ vstúpi do koalície s HZDS pod podmienkou, že sa abdikáciou premiéra vytvorí priestor na zásadnú rekonŠtrukciu vlády. P.W.: „Pán premiér, urobte to pre Slovensko..“ V.M. neodpovedal. Tajného hlasovania sa zúčastnilo 82 poslancov, 78 bolo za nedôveru. HZDS odmietlo ponuku prezidenta na zostavenie novej vlády pod vedením iného vrcholového politika. Hnutie odmietlo.

O tri dni neskôr v prejave V.M. vyčítal opozícii konfrontačnosť a neschopnosť kooperovať. Prezidentovi navrhol: “Pán prezident, odstúpte vy a minútu na to podám demisiu.“ Tento návrh však bol paradoxne podaný, lebo v pripade abdikácie by premiér nemal komu podať demisiu.

Máj 1994 – na mítingu HZDS si Mečiar spomenul na rok straré stretnutie Čarnogurského s Clintonom. „Existuje ďalekopis, ktorí po tomto stretnutí posielali zahraniční Slováci na Slovensko presne vo februári 1993. 1.bod: vytvorenie spojenectva s SDĽ. 2.bod: rozloženie HZDS za pomoci M. Kňažka. 3.bod: obnovenie Česko-Slovenska.

september 1994 – predčasné voľby;
HZDS + SNS – 70 poslancov
Opozícia – 63 poslancov
ZRS – 13 poslancov
Mečiar po voľbách označil DÚ za nelegitímnu stranu a podal spolu s SNS sťažnosť na Ústavný súd. Po jeho negatívnom náleze V.M.: „Čo sa to deje na Ústavnom súde, a kde sa má človek obrátiť, keď Ústavný súd negarantuje právo? To je ďalší chorý prvok na scéne.. .“

November 1994 – Dlhá parlamentná noc. Koalícia ZRS-HZDS-SNS. Všetky parlamentné posty pripadli koaličným stranám. Hneď po skončení ustanovujúcej schôdze NR SR začala o na jedenásť v noci druhá s bohatým programom. Pri protestnom odchode opozičných poslacov V.M.: „Je po voľbách, zvyknite si! Politicky nerobíme iba nič iné, čo od nás občania čakajú. Kto chce ísť domov, nech ide, predpokladám, že tu 76 poslancov zostane…“ Do rána bolo vymenených 38 najvyšších postov v republike ako npr. generálny prokurátor, členovia NKÚ, Rada STV a rozhlasu. Do osobitného kontrolného orgánu NRSR (ďalej OKO) boli zvolení výlučne koaliční poslanci. Boli zrušené všetky privatizačné rozhodnutia Moravčíkovej vlády. V mandátovom a imutinom výbore (8 poslancov) vznikla komisia, ktorá mala za úlohu vyšetriť príčiny vedúce ku kríze ústavného zriadenia v roku 1994, ktorá mala nájsť zdôvodnenie, že prezident Kováč konal v rozpore s ústavou.

Po nástupe moci a totálnom rozdelení postov v OKO medzi koaličných poslanov zistil tento orgán že SIS pracuje pre M.K. na kompromitácii predstaviteľov HZDS. Prezident by sa mal minimálne dištancovať, že o týchto veciach nevedel, alebo že tie informácie nedostal, ale – bohužiaľ je ťažké povedať, že o tom nevedel. Poslanec Urban, z OKO: dvaja príslušníci SIS, krycie mená Vlk a Líška vypovedali, že im ich nadriadený Orol vyhlásil, Že informácie vedú k prezidentovi Kováčovi..“ Na základe tejto právy sa do vyhlásenia NR SR dostal tento záver: „bolo dokázané, že o činnosti SIS nad rámec zákona o pôsobení voči politickým stranám a jej predstaviteľom bol nepretržite informovaný prezident Kováč.“ V.M. sa pred zahhhraničnými novinármi nechal počuť, že ide o slovenský Watergate. Na to promtne reagovalo Veľvyslanectvo USA v Ba, že aféru vyšetrovala komisia s rovnakým zastúpením opozičných aj koaličných síl a vypočúvanie bolo prístupné pre verejnosť.

Zdroj:
archív Sme
Butora, Sebej; Slovensko v šedej zóne, IVO