Neverná matka uprednostnila nového partnera, otec alkohol. Lukáš opisuje hrôzy, ktoré zažíva od 15 rokov – Denník N

https://dennikn.sk/1594380/neverna-matka-uprednostnila-noveho-partnera-otec-alkohol-lukas-opisuje-hrozy-ktore-zaziva-od-15-rokov/

Spoveď mladíka, ktorému rodičia svojím nezáujmom rozbili domov, vzali detskú izbu, zničili časť detstva aj mladosť. Keď svoju autentickú skúsenosť pod svojím pravým menom opísal na blogu N, otec ho vyhodil z domu. Pod tlakom príbuzných nakoniec článok zmazal. Teraz sa rozhodol, že sedem rokov mlčania stačilo.

skazena mladez – Sokrates

The children now love luxury; they have bad manners, contempt for authority; they show disrespect for elders and love chatter in place of exercise. Children are now tyrants, not the servants of their households. They no longer rise when elders enter the room. They contradict their parents, chatter before company, gobble up dainties at the table, cross their legs, and tyrannize their teachers.

Socrates (469–399 B.C.)
https://www.bartleby.com/73/195.html

Odhalili, ako sa uhlie z Donbasu dostáva do EÚ a zarába na zbrane pre povstalcov – Denník N

https://dennikn.sk/1578413/uhlie-a-krv-biznis-v-casoch-vojny-ako-donbas-zaraba-na-zbrane-a-majetok-svojich-vladcov-i-cast/?ref=tit

Tomáš Forró spolu s poľskými novinármi Karolinou Baca-Pogorzelskou a Michałom Potockým zisťovali, ako sa uhlie vyťažené na okupovanom území Ukrajiny nelegálne dostáva na medzinárodný trh a v konečnom dôsledku až do elektrární a firiem členských krajín EÚ v strednej Európe. Slovenskú časť vyšetrovania financoval Fond investigatívnej žurnalistiky.

osm tracking changesets – update

Navsteva festivalu na styl zero-waste

Bol som na (sci-fi) BBCon-e v Banskej Bystrici a pokusil som sa netvorit odpad, pokial to pojde.
Ale nedalo sa tomu uplne vyhnut.
* Siel som tam vlakom a MHD
* Pri vstupe som dostal vstupenku – lepiaci naramok na ruku
* uvitaci drink v poldecaku
Potom ked som sa chcel najest, tak som si dal sulance s makom do vlastnej plastovej misky, a ribezlove vino do vlastneho pohara, avsak… pohar som si oplachol na WC a dal sa znova pouzit, lenze plastovu misku po mastnych sulancoch som bez jari nemal ako umyt, a na cely vikend som ostal bez tanierika/misky.
Tiez som si z domu nevzal pribor, a tak som si musel vziat jednorazovy drevenny, malu vidlicku s nozikom. Ten som pouzival aj na druhy den.
Ked som si dal zemiakovu placku alebo hot-dog, tak tie boli v jednorazovom papierovom obale. A vacsie jedla v miskach.
Vecer v bare pod Conom som si musel pytal sklenny pohar na napoje, pretoze kvoli mnozstvu zakaznikov capovali aj do plastovych poharov (hlavne piva).
 dohromady sa mi podarilo trochu usetrit odpad, ale stale ho aj dost vytvorit. Miro